op de planken

Improviseren en entertainment in de klas

‘Als dat lukt, ontstaan er vaak mooie en humorvolle momenten die misschien nog wel leerzamer zijn dan de hele klas die voorbereid was.’

IN het kort

Als leerkracht/docent is het belangrijk dat je om kan gaan met de onverwachte situatie in de klas. Hierbij wordt improvisatievermogen op de proef gesteld. Dit is iets wat men tijdens hun huidige of vorige opleiding niet tot nauwelijks geleerd krijgt.

Op de planken is een theaterterm en refereerd aan het podium, het publiek en de acteurs op het podium. Als je op de planken durft te staan en door de plankenkoorts heen breekt, maak je contact met het publiek. Dit is nou precies wat we willen bereiken met onze deelnemers. We zien dat er steeds meer aandacht is gewenst voor inclusieve pedagogiek en het kunnen en durven ingaan op allerhande onverwachte situaties die zich voordoen in de klas. Daar is improvisatievermogen voor nodig. Toch is improviseren niet altijd makkelijk. Het vraagt om controle ‘anders vast te houden’ omdat dingen anders lopen dan gedacht en voorbereid. De valkuil is dan om daaraan niet af te wijken. Belangrijk is om in contact te blijven en initiatieven te nemen om leerlingen de ruimte te geven om de talenten te laten zien en te ontwikkelen.

programma

Deze masterclass word gegeven door Rian Gerritsen.

Een een aantal onderdelen staan hierin centraal:

Ben jij geïnteresseerd in deze masterclass, vul dan het onderstaande contactformulier in!

Neem contact met ons op


    Vragen worden binnen 2 werkdagen beantwoord.