Op de planken

In het klaslokaal staan docenten dagelijks voor uitdagingen die ze niet altijd kunnen voorspellen. Als leerkracht/docent is het essentieel om te kunnen navigeren door deze onverwachte situaties met zelfverzekerdheid en creativiteit. Maar hier is het interessante: dit cruciale vermogen wordt vaak over het hoofd gezien in opleidingen.

Specificaties

Wat je leert in deze masterclass:

Wanneer we het hebben over “op de planken staan,” denken we aan het theater, waar het podium, het publiek en de acteurs samenkomen. Durf jezelf voor te stellen op dat podium, voorbij de zenuwen die in het begin kunnen knagen. Want daar, op dat podium, is waar je echt contact maakt met je “publiek” – je leerlingen. Dit is precies wat we willen bereiken met onze deelnemers: de kunst van het contact leggen, ongeacht de onvoorspelbare wendingen die zich in de klas kunnen voordoen.


In een wereld die steeds meer vraagt om inclusieve pedagogiek, waarin we moeten kunnen inspelen op een breed scala aan onverwachte situaties, is improvisatievermogen de sleutel. Maar improviseren is niet altijd eenvoudig. Het vraagt om het loslaten van strakke controle wanneer dingen anders lopen dan gepland. Het is verleidelijk om vast te houden aan de voorbereiding, maar dat is niet altijd de beste keuze. Belangrijk is om in contact te blijven, initiatieven te nemen en leerlingen de ruimte te geven om hun talenten te laten zien en te ontwikkelen.


In onze masterclass nemen we je mee op een reis waarin je leert omgaan met het onverwachte, improvisatievermogen opbouwt en de plankenkoorts overwint. Sta samen met ons op het podium van de onderwijskunst en ontdek hoe je niet alleen lesgeeft, maar een waardevol contact maakt dat levens verandert.

- Locatie en datum in overleg
- inclusief voorgesprek/ meeloopdag

Jouw docent

Rian Gerritsen

Neem contact met ons op


    Vragen worden binnen 2 werkdagen beantwoord.