Over ons

Tijdens een autorit van Amsterdam naar Alkmaar zaten Carla en Niels in de auto. Carla vroeg hem: ‘’Weet jij al wat je later wilt gaan worden?’’ Niels antwoorde: ‘’Naja ik zou eigenlijk wel presentator willen worden, maar zou daar eerst een opleiding in willen doen. Die is er jammer genoeg niet.’’ Dat was het startschot voor een inspirerend gesprek van ongeveer driekwartier. Met het idee op zak ging Niels weer terug naar school. Voor zijn afstudeerscriptie heeft hij een documentaire gemaakt over hoe je de beste presentator van Nederland kan worden. In een vierdelige aflevering ging hij in gesprek met familie/ presentatoren en kreeg hij zelf een masterclass over presenteren.

In zijn zelfgemaakte documentaire en op dat moment nog presentator van het Instagramkanaal van Amsterdam, viel hem iets op: waar hij ook kwam vroegen mensen hoe zij ook presentator kunnen worden. Het viel hem op dat er geen handvaten zijn, of plekken waar lotgenoten naar toekunnen om bijgestuurd te worden. Zo is het idee ontstaan voor de Boszhard Academie. 

Bij de Boszhard Academie weten we dat presenteren een veelzijdig en invloedrijk beroep is, of je nu voor de radio of televisie werkt, een YouTuber bent, een vlogger, een bedrijf vertegenwoordigt als spreker, of zelfs een pakkende pitch moet leveren. Onze trainingen zijn ontworpen om jouw presentatievaardigheden naar nieuwe hoogten te brengen. Als presentator ben je niet alleen een ‘omroeper’, maar ook het gezicht van het programma dat je presenteert. Jouw verantwoordelijkheid bepaalt het succes van dat programma. Wij geloven in het ontwikkelen van sprekers met een ethische benadering. Je leert ethische vraagstukken te beoordelen met respect, diepgang en zonder kritiek.

 

Bij de Boszhard Academie leren we je:

  • De kunst van boeiend en overtuigend spreken, ongeacht het onderwerp.
  • Hoe je jouw persoonlijke merk als presentator kunt opbouwen en versterken.
  • Het belang van attitude naast kennis en vaardigheden.

Neem contact met ons op