Het Team

Ron Boszhard

Ron Boszhard verzorgt de masterclass ‘’interviewtechnieken’’ en is sinds 1995 werkzaam bij de AVROTROS.

Al jong wist Ron dat hij graag aan het toneel wilde. Op de MAVO richtte hij in 1977 een cabaretgroep op: “De Balers”. Zijn voorbeelden waren Ko van Dijk en Wim Sonneveld. Eén van de studenten die ook deel uitmaakte van deze groep was Joke de Kruijf, de latere musicalster. In 1982 behaalde Ron zijn MAVO-diploma en in 1984 rondde hij de HAVO af. Hij nam toen het besluit om de verpleging in te gaan. Na zijn opleiding tot ziekenverzorger werkte hij jarenlang met demente bejaarden. Over die periode schreef hij later het nummer: “Claudia”, dat gezongen werd door Willeke Alberti.

In 1991 streed Ron om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst
Festival. Met het zelfgeschreven cabaretprogramma “Alleen vanavond”
bereikte hij een finaleplaats.

Ron, intussen gestopt als ziekenverzorger, had in 1992 een baan gevonden bij het productiehuis IDTV. Hier werkte hij als kandidatenbegeleider van de tv-programma’s LINGO en BOGGLE. Maar theater bleef trekken. Het theaterrestaurant Goldmund in Den Haag vroeg Ron om 1 à 2 keer in de week bij hen te komen optreden. Het was 1995 toen hij daar Gerard Baars ontmoette, die Ron vroeg om een pilot op te nemen van Match & Win!

Op 5 januari 1996 om 19:01 uur, op Nederland 2, was Ron voor het eerst te zien als televisiepresentator bij de TROS. Inmiddels is hij vele programma’s verder en is hij naast televisiepresentator, tekstschrijver en theaterproducent.

Laurien Verstraten

Dit is Laurien, een bijzonder getalenteerde artiest die uitblinkt in acteren, presenteren en zingen. Daarnaast is zij een veelgevraagde dagvoorzitter en spreker. Laurien Verstraten is een bekend gezicht van verschillende televisieprogramma’s op RTL en SBS, zoals “Campingtijd” (RTL4), “Ondernemerslounge” (RTL7/Z), “Life is Beautiful” (RTL4) en “Welkom op het Water” (SBS6).

Als actrice heeft Laurien indruk gemaakt in diverse televisieseries, waaronder “Goede Tijden, Slechte Tijden,” “Moordvrouw,” “Dokter Tinus,” en “Brugklas.” Laurien is bovendien een begenadigd zangeres en heeft Muziektheater gestudeerd aan het Artez Conservatorium. Opmerkelijk genoeg heeft ze ook haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam voltooid.

Over de masterclasses:

“Oh, spreken in het openbaar, dat is een eitje. Want onder vrienden en collega’s ben ik altijd de prater.” Maar zodra ze voor een volle zaal staan of voor een camera, wordt het plotseling een hele andere uitdaging. Ze raken in de war, krijgen black-outs, krijgen rode vlekken op hun gezicht, voelen de ogen van het publiek (of die camera) op zich gericht, en soms liggen ze zelfs ’s nachts wakker van de spanning. Herkenbaar?

Het is geen toeval dat presenteren als een vak wordt beschouwd. Echt zelfverzekerd en ontspannen presenteren vereist specifieke vaardigheden, training en aanzienlijke ervaring. Maar het goede nieuws is dat het aan te leren is. Tijdens haar presentatietraining “Presenteren met zelfvertrouwen” help ik je om deze drempels te overwinnen. Ik deel graag mijn eigen ervaring en kennis met jou!

Rian Gerritsen

Rian Gerritsen (1971) verzorgt de masterclasses ‘’Op de Planken en Auditie training’’ en rondde in 1997 de Acteursopleiding aan de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze in meerdere theaterproducties in het volwassenencircuit, bij onder andere Art&Pro, de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Suburbia en PS Theater in Leiden.

Ook in het kinder- en jeugdtheater heeft ze inmiddels een grote staat van dienst. Bij Wederzijds/de Toneelmakerij speelde ze in vele voorstellingen. En bij Theatergroep Gnaffel kon ze haar liefde voor het poppenspel kwijt.

Rian is voor het grote publiek onder meer bekend van de televisieseries ‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’, ‘Spangas’ en recentelijk de hit ‘De luizenmoeder’. Ook is ze te zien in speelfilms als ‘Langer Licht’, ‘De wederopstanding van een klootzak’ en ‘Kidnap’.

Ze was afgelopen seizoen te zien in de theater hit ‘De Vader’ van Senftheaterpartners/Kik producties en aansluitend in de Succesvolle voorstelling Opvliegers4 van Rick Engelkens producties. Komend seizoen zal Rian te zien zijn in Opvliegers5.

Tijdens ’48 hour project Rotterdam 2016′ won ze de prijs voor beste actrice voor haar rol van Petra in de korte film ’Underdog’ van Marc Eikelenboom. Tevens won deze film de 1e prijs van jury én publiek. ‘Underdog’ nam ook deel aan de wereldfinale Short Film in Seattle 2017 en daar won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Daarnaast geeft Rian in het Rijksmuseum in Amsterdam de theatrale rondleidingen ‘Jij en de Gouden eeuw’ en ‘Help, de muziek is zoek’. Tevens vindt ze het leuk om -naast haar bezigheden voor theater en tv- spellessen te geven op scholen en aan amateurs.

Liselotte Hambeukers

Liselotte verzorgt de masterclass ‘’Stemkunst” en studeerde af aan het Conservatorium in solozang en deed een traineeship bij de Toneelacademie in Maastricht. Ze presenteert zelf regelmatig, deed voice-overs en werkt als stem- en spraaktrainer bij de Toneelacademie. Al deze kennis en ervaringen past ze nu toe in zakelijke trainingen. Zo kan ze in haar trainingen ook deze dimensies van de stem meenemen. Acteren, performen en zang hebben ons veel te leren over spreken in het openbaar.

De masterclass is opgesteld in samenwerking met Stemkunst.

Over de masterclass:

In deze masterclass word je a.h.v. inspirerende media-teksten van BN’ers, gecoacht in je stemgebruik. Klink je expressief? Klopt jouw intonatie? Blijft de ander luisteren? Wordt jouw boodschap gemakkelijk onthouden en begrepen? Horen we een accent? Gebruik je jouw stem ontspannen? Hoe is je ademhaling? Klink je authentiek? Kortom, geloven we jou? Als je interesse hebt in presenteren, blink je vaak in één type tekst uit, maar je bent natuurlijk veel breder inzetbaar als je méér kan. Of je nu je baas moet overtuigen, je klanten aan je moet binden, investeerders moet binnenhalen of een baan wilt krijgen, je moet je publiek raken in hun hoofd en in hun hart. De manier waarop je je stem gebruikt speelt hierbij een grote rol. Je stem kan het verschil maken tussen niet gehoord worden en inspireren tot actie.

Renate Hospers

Als kind had ik een fascinatie voor rode jurkjes. Later begreep ik dat het rode jurkje voor mij synoniem stond voor mensen meer zichtbaar willen laten zijn. Iedereen is mooi en heeft veel talenten, alleen heb ik gemerkt dat ze zich daar zelf vaak niet bewust van zijn. Waardoor dat wat er allemaal is niet volledig tot zijn recht komt.

 

Waarom ik doe wat ik doe

Als sales professional heb ik meer dan 20 jaar corporate en strategic klanten bediend bij verschillende A-merk bedrijven. Ik heb in die jaren veel samengewerkt met (sales)managers, ondernemers en directieleden. Vaak merkte ik dat ze worstelden met presentaties. Ze hadden zich prima voorbereid en konden soms ook een prachtige presentatie laten zien, maar niet per definitie een presentatie die door de ander onthouden werd. En juist dat, van spreken naar de ander aan het luisteren te krijgen, dát maakt het verschil. En ik wilde mensen helpen dat verschil te maken!

Ik heb mijn drive om anderen meer zichtbaar te maken gecombineerd met mijn commerciële ervaring en communicatie achtergrond. Het resultaat is Signatuur. Gedreven door vrijheid, authenticiteit, plezier en verbondenheid creëer ik iets van blijvende waarde. Mensen die dankzij mijn bijdrage zichtbaar worden, voelbaar sterker worden, beter presenteren en hun doel bereiken, dat is waar ik het voor doe. En dat wil ik ook voor jou

Nina Jilesen

Ik hou van speelsheid en diepgang. Met een kritische en filosofische blik kijk ik naar de wereld. Ben blij met je verbeeldingskracht en benut hem! In mijn trainingen zal altijd een ode aan de verbeeldingskracht een rol spelen omdat dát voelt als een noodzakelijk gegeven. Zie het voor je, dat wat je vertelt en ben echt verbonden met de inhoud.
Ik wil iets laten klinken in de wereld en dat is: ben wakker! Ik wil wakkerte. Ik wil voor bewustwording zorgen, mensen bewust laten worden dat ze leven en hoe bijzonder dat is. Dat wij de lucky bastards van het ademen zijn. Er zijn zoveel meer doden dan levenden. Wij zíjn nú op de wereld. Haal alles eruit wat erin zit en toon lef!

Ik ben Nina Jilesen en heb 10 jaar ervaring als presentatiecoach. Mijn opdrachtgevers zijn uiteenlopend en ik geef zowel privé als groepstrainingen. Voor deelnemers ben ik een kritische, energieke en toegewijde presentatiecoach. Ik wil het onderste uit de kan halen en stimuleer positief, ik geef inzicht in de kracht en het talent van de deelnemer. Daarnaast vind ik het heerlijk om grenzen op te zoeken binnen een training. Jezelf zijn, ongeacht de context en toch afgestemd, het kan echt zó leuk en bevrijdend zijn. Om dat te bereiken is het soms nodig om op een veilige manier even uit je comfortzone gehaald te worden. Ik wil je graag laten voelen hoe uitmuntend het kan zijn om comfortabel voor een publiek of camera te spreken. De presentatietrainingen zijn er niet om je te beoordelen maar om je verder te brengen, ik sta aan jouw kant. Alles mag, niets is fout binnen mijn trainingen. Zonder het gevoel te hebben ‘te moeten presteren’, toch gigantisch boven jezelf uitstijgen, dat is mijn streven.

Daarnaast ben ik oprichter van, en eerstegraads acteercoach & regisseur bij- Acteerlessen Nijmegen. In 2013 studeerde ik af aan de Academie voor Theater FHK. Hier heb ik op hoog niveau het belangrijkste instrument waarmee je presenteert leren kennen: dat wat jou vormgeeft; je lichaam, stem en mimiek. Ik heb het leren observeren, bespelen en controleren. Het is heel technisch en já iedereen kan het leren. Mits het samen gaat met een sterke inhoud kun je daarmee mensen boeien, raken, overtuigen…
Mijn afstudeervoorstelling ‘Kind van de grond’ werd genomineerd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. Daarnaast volgde ik destijds de minor Liberal Arts (Filosofie en levenskunst) aan de Bernhard Lievegoed University die ik cum laude heb afgesloten.

 

Zelf heb ik verscheidene opdrachten als actrice uitgevoerd op toneel en voor de camera. Tevens ben ik actief als presentatrice en spreek ik in verschillende settings publiek toe. Door jaren actief te zijn als presentatiecoach ben ik bekend met de mediawereld en inhoudelijk onderlegd. De trainingen zijn in balans vanuit mijn speelsheid en diepgang: denk aan; actie/rust, extern/intern, individueel/samen, speels/serieus, wetenschappelijk onderlegde theorieën/persoonlijke ervaring, veiligheid/out of your comfortzone. De trainingen onderscheiden zich door de kennis, theorieën, ervaring en vaardigheden die ik bezit en de speelse wijze waarmee ik dit overbreng. Mijn scherpe zintuigen zet ik in om de vinger op de zere plek te leggen en concrete handvatten en oplossingen te bieden waar de deelnemer direct iets mee kan.